SNICKERS de casa

De ceva timp am facut pentru prima data o prajitura, SNICKERS si am decis ca a venit timpul sa va arat si voua cat de usor se face.

Ingrediente:

1oo g ciocolata alba

300 g nuca

1 budinca (se prepara cum scrie pe spatele plicului si cu ingredientele respective)

PENTRU BLAT:

6 albusuri

1 praf de copt

300 g nuca taiata marunt/macinata

3 linguri zahar

7 linguri faina

PENTRU CREMA DE ZAHAR CARAMEL:

6 galbenusuri

10 linguri zahar

1 unt

PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

7 linguri zahar pudra

2 linguri cacao

2 linguri ulei

3 linguri apa clocotita

1 lingura de unt

Mod de preparare:

DSCN9811

Pentru inceput separam ouale si frecam albusurile bine impreuna cu zaharul pe care il adaugam treptat. Dupa ce s-a format spuma si zaharul s-a topit, adaugam treptat faina si praful de copt. Adaugam la compozitia noastra si 300 g nuca taiata marunt/macinata. Asezam compozitia in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-30 minute.

Fotor01005130739

Dupa ce am scos pandispanul de la cuptor, prajim 300g nuca taiata marunt si topim 100g ciocolata alba pe abusi cu 2 linguri de ulei. Glazura obtinuta se intinde peste pundispan, apoi se presara nuca prajita.

Fotor01005131946

Acum ne apucam de budinca si de crema de zahar caramel. Budinca se prepara cum scrie pe plic, compozitia unui plic se amesteca cu 3 linguri zahar si  apai se adauga la 500 ml de lapte fiert si se amesteca pana compozitia incepe sa devina mai densa. Pentru crema de zahar caramel trebuie sa topim 10 linguri de zahar, la care se adauga dupa ce este topit, un unt. Cand untul se topeste adaugati si cele 6 galbenusuri. Aveti grija!!!! crema de caramel reactioneaza ca laptele cand este fiert, da in foc.

Fotor01005132142

Dupa ce s-au racit, cele doua creme sunt amestecate una cu alta. Urmand ca mai apoi sa fie puse peste pundispan. Apoi ne apucam de clazura de ciocolata.

Fotor01005132259

Pentru glazura de ciocolata vom amestecam 7 lunguri zahar pudra, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, 1 lingura unt si 3 linguri apa clocotita. Se lasa pe foc pana se atinge punctul de topire a zaharului, cand compozitia noastra este densa si omogena.  Aceasta glazura  se toarna peste prajitura si am terminat! Pofta mare si spor la gatit!

DSCN9846

DSCN9847

Let me know your thoughts

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: