Cozonaci cu nuca si mac|ca la bunica acasa

Numai cuvantul „cozonac” ne duce cu gandul la zilele in care eram copii (eu inca sunt) si eram la bunica, care ne facea fel si fel de bunatati, dar cozonacul le intrecea pe toate. Mirosul cozonacului abia scos din cuptor ne aminteste de sarbatorile de iarna in care era mare pregateala prin bucatarie. In amintirea acelor momente am pregatit azi o reteta a bunicii mele.

Ingrediente pentru 4 cozonaci:

2 kg faina

750 ml lapte

jumatate pachet de unt

500 ml apa

5 oua

400 g zahar

coaja de la o lamaie

un cubulet de drojdie

un praf de care

Mod de preparare:

Pentru inceput lasam drojdia sa se topeasca in lapte, adaugam apoi apa si zaharul, amestecam pana se topeste zaharul si punem sarea si coaja de lamaie (daca nu aveti lamaie, puteti foarte bine sa puneti un plic de zahar valinat), punem faina, apoi ouale si untul topit. Framantal aluatul si il lasam sa dospeasca timp de 30 min. Dupa ce a dospit il impartim in 4 parti egale si intindem fiecare ca o foaie, adaugam umplutura care poate fi nuca amestecata cu zahar sau mac cu zahar, ori rahat, noi obisnuim sa facem cozonac cu detoate, adica rahat, nuca, cacao si stafide, dar nu azi din pacate.

Fotor0727174348

Punem implutura, il rulam si il asezam in tava. Asteptam 5 minute inainte de al pune in cuptor pentru a dospi si in tava, in timpul asta batem un ou si ungem fiecare cozonac. In dam apoi la cuptor pentru o ora. Dupa ce i-am scos afara, asteptam sa se raceasca si ce sa mai spun va urez pofta mare si spor la gatit!

Fotor0727174533

Let me know your thoughts

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: