Palaneata|varza/branza

Ingrediente pentru 2 tavi mari de palaneata

ALUAT:

1 kg faina

1 cubulet drojdie

un praf de sare

apa cat trebuie

UMPLUTURA:

Cu varza:

2 verze potrivite ca marime

100 ml ulei

2 cepe

Cu branza:

500-700 g branza

2 oua

marar(optional)

Pentru inceput facem aluatul de paine si calim varza cu ceapa in ulei. Lasam aluatul sa dospeasca 30 minute, apoi il framantam. Il intindem cat sa fie de doua ori cat tava pe care o tapetam cu foaie de copt. Punem o jumate din atuatul intins in tava si punem peste un strat de varza destul de consistent apoi aducem peste varza jumatatea ramasa din aluat. O dam la cuptor pentru 30-45 minute la foc potrivit si am terminat! In cazul in care doriti sa faceti cu branza, frecati branza cu oua si eventual puneti si marar. Va urez pofta mare si spor la gatit!

DSCN9248

Let me know your thoughts

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: