Cornulete de post|rahat

Avand in vedere ca astazi e miercuri si uni mananca de post, v-am pregatit cu ce sa va indulciti, CORNULETE CU RAHAT. Cornuletele sunt simplu de facut si nu e musai/neaparat sa fie doar cu rahat, pot si cu gem bine desigur gemul ori sa fie unul care nu curge ori sa fie silvoiz/magiun. Sa incepem!

Ingrediente:

500g faina

250 ml apa(lapte)

1 cubulet drojdie

1 lingurita rasa de sare

2 linguri se zahar

150 g rahat/ marmelada/nuca/magiun

Pentru inceput amestecam faina cu zaharul, sarea si uleiul, in timp ce punem drojdia sa se inmoaie in cele 250 ml apa.  Apoi adaugam si drojdia inmuiata la amestecul nostru, le framantam timp de cateva minute ca sa se lege si apoi lasam aluatul sa dospeasca o jumatate de ora.

In timp ce aluatul nostru dospeste noi taiem rahatul, daca facem cu rahat. Pentru a taia usor rahatul si pentru a nu se lipi cubuletele de rahat intre ele, trebuie taiate in putine faina.

DSCN8914

Cand cele 30 minute au trecut, impartiti aluatul in 5 bucati. Intindeti foaie fiecare bucata si impartitio in 8 parti triunghiulare.Punem pe fiecare rahat si o rulam din exterior spre interior, dintre baza triunghiului spre varful lui.

Fotor0710164938

Lasam cornuletele sa creasca inca cateva minute in tava si apoi le dam la cuptor pentru 10 minute la foc iute pana se rumenesc. Nu uita sa incalzesti cuptorul cu 10 minute inainte! Cand nu e post poti sa faci cornulele cu lapte in loc de apa si sa le ungi cu ou inainte sa le dai la cuptor pentru a face o crusta aurita. Pofta buna si spor la gatit!

Fotor071016511

Let me know your thoughts

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: