Tarta cu zmeura

Ma gandeam sa fac o noua categorie/rubrica, unde sa va prezint niste retete simple si usoare de vara. Azi v-am pregatit o reteta zic eu simpla, la indemana oricui, TARTA CU ZMEURA.

Ingrediente:

5 oua

5 linguri rase de zahar

5 linguri cu varf de faina

1/2 plic praf de copt

400 g zmeura proaspata

2 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru inceput vom separa ouale (albusul de galbenus), punand albusul intr-un vad inalt si larg, urmand sa fie batute(facute cu mixerul)  pana formeaza o spuna alba si densa. Apoi adaugam pe rand cate o lingura de zahar, atentie! zaharul trebuie batute si amestecat forte bine. Adaugam la compozitia noastra si galbenusurile. Dupa ce am amestecat bine galbenusurile cu spuna de albusuri adaugam cele doua linguri de ulei si treptat faina si praful de copt.

Tapetam tava cu unt si faina, turnam compozitia noastra si imprastiem zmeura pe toata suprafata aluatului. Nu va speriati daca nu raman la suprafata, fructele sunt grele. Un mic secret daca aveti o tava mai mare puteti sa faceti blatul din mai multe oua, toata ideea e sa aveti acelasi numar de oua, de linguri de zahar si de faina. Bagam tarta la cuptor timp de 30 minute la foc mic si apoi o lasam sa se raceasca timp de 20 minute si suntem gata! Pentru a verifica daca este bine facuta folosim o scobitore, daca scobitoare intra usor si iese curata e gata. Pofta mare si spor la gatit!DSCN8892

DSCN8902

DSCN8898DSCN8901

Comments
2 Responses to “Tarta cu zmeura”
  1. Anonim spune:

    Ce bine arata, banuiesc ca e foarte gustoasa! Felicitari!

Let me know your thoughts

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: