Prajitura razalita|nuca

Ingrediente:

450g faina

300g zahar

3 oua

o margarina

bicarconat de sodiu

suc de lamaie

150g nuca

3 linguri gem

Mod de preparare:

Pentru inceput amestecam faina cu margarina pana ce maruntim bine-bine margarina, apoi separam ouale, intr-un bol punem albusurile, in altul garlebusurile. Frecam galbenusurile cu 150g zahar, pana ce se topeste zaharul apoi adaugam o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam.

Fotor071513476

Adaugam in bolul cu galbenusile cu zahar si faina cu margarina si amestecam bine, apoi framantam aluatul. Aluatul obtinul in impartim in 3, urmand ca 2/3 sa fie razuite in tava la inceput, iar 1/3 dupa ce am pus spuma.

Fotor0715134946

Pentru spuma, batem albusurile bine, adaugam 150g zahar. Dupa ce zaharul s-a topit adaugam nuca taiata marunt si cele 3 linguri de gem. Turnam compozitia in tava peste aluatul razuit, apoi acoperim spuna cu cea de-a treia parte din aluatul si aceea fiind razuita pe toata suprafata tavii. Dam la puptor 30 minute si o lasam sa se raceasca in tava si am terminat! Pofta mare si spor la gatit!

Fotor0715135223

Comments
2 Responses to “Prajitura razalita|nuca”
  1. cristina spune:

    Exact reteta care voiam sa ti-o cer!

Let me know your thoughts

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,518 other followers

%d bloggers like this: